Vezetők, oktatók

Lovardavezető

 

Obermayer Ferenc vagyok, 1975-ben születtem. 1988 óta lovagolok, díjugratásban versenyszerűen. 1994-től Franciaországban, majd egy évvel később Németországban tanultam, dolgoztam. 1997 Pilisvörösváron, 1998-2002 Szentendrén, 2003-tól pedig Csobánkán dolgozom lovardavezetőként, edzőként.

Mindenkit szeretettel várunk, hogy megismertessük a lovaglás szépségével, és tanuljunk egymástól.

 

 

 

 

Lovasoktatók

 

 

Orsi

 

Géczi Orsolya vagyok, 1989-ben születtem. 10 éves koromban kezdtem lovagolni, sokáig hobbi szinten, jelenleg díjugratásban versenyzem. Tíz éve oktatok rendszeresen, elsősorban gyerekeket, de felnőttekkel is szívesen foglalkozom. Szeretnék az igazán elszánt és érdeklődő lovasoknak minél több tudást átadni, valamint lovasaimnak megadni mindazt, amire kezdőként én is vágytam.

 

 

 

 

 

Szentágotay Lili vagyok és 2017 decemberében csatlakoztam a Csobánkai Lovarda oktatói gárdájához. A díjlovaglás és díjugratás mellett a lovas fejlesztő foglalkozások állnak hozzám a legközelebb. Legfőbb célomnak azt tekintem, hogy minél több emberrel szerettessem meg a lovakat és a lovaglást, illetve a lehető legtöbb tudást adjam át a lovagolni vágyóknak. A lovasoktató tevékenységem mellett jelenleg az Eötvös Lóránd Tudományegyetem geográfia szakának másodéves hallgatója vagyok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Lázár Loretta vagyok. Első lovas élményemre kiskoromban tettem szert, amikor is a Hajógyári-szigeten elkezdtem lovagolni Géczi Orsolyánal, akivel mára már -több más oktatóval együtt- közösen tesszük színessé a lovasoktatást a Csobánkai Lovardában, illetve a Nemzeti Lovardában. Évekkel később, mikor már elsajátítottam a lovaglás alapjait, 13 évesen megkaptam az első lovamat, ami által a lovaglás a mindennapjaim részévé vált. Ezzel együtt kezdtem el versenyezni is, mely során ismertem meg Obermayer Ferencet, aki az edzőmmé vált és így kerültem át a Csobánkai Lovardába, aminek a mai napig tagja vagyok. Mindig is nagyon érdekeltek és foglalkoztattak a lovak, a velük való munka, ezért nagyon sokszor segédkeztem, mint önkéntes, majd az iskolai éveimet követően, lovasedzői képesítésem megszerzése után belekezdtem az oktatásba a Csobánkai Lovardában, majd egy évvel később a Nemzeti Lovardában is .

 

 

Elnök

 

Dr. Matolcsy Károly építészmérnök vagyok. Feleségem és gyermekeim lovagolnak, sok örömet találva benne. Szeretnénk, ha minél többen megtapasztalhatnák a lóval való barátkozás örömét és elsajátítanák a lovaglás “tudományát”, művészetét.

Úgy gondolom, hogy a mai kor emberének még fontosabb a természethez, állatokhoz közelebbi élet. A lovaglás során sokat fejlődhet összpontosításunk, figyelmünk, önfegyelmünk, felelősségtudatunk. Külön szeretnénk gondoskodni azokról a sérült társainkról, akiknek a lóval való találkozás különösen fontos lehet.

 

Minden kedves jelenlegi és leendő lovasunknak tartalmas, szép élményeket kívánunk!