Kiállítás / rajzpályázat

Kiállítás

 

 

Köszönjük Mindenkinek, aki eljött és megtisztelt minket figyelmével,

aki kiállított, aki a helyszínen is alkotott, aki segített… aki hitt bennünk!

Köszönjük, hogy valóra válthattuk az álmunk!

 

 


 

 

A kiállítás minden nap 10 és 18:30 közt látogatható.

Az esemény ünnepélyes megnyitója 2014. április 26-án 10:30-kor kezdődik.

A rajzpályázat díjkiosztó ünnepségére 2014. április 27-én 11 órakor kerül sor.

Természetesen a rajzpályázatra érkezett összes művet kiállítjuk, mindenki számára megtekinthetőek lesznek, szeretnénk minden pályázót vendégeink közt köszönteni.

Mindenkit sok szeretettel várunk! 

 

 


 

 

„Minden, ami LÓ!”

Képzőművészeti kiállítás „A művészet és a valóság találkozása”

A Szent László Király Lovas Egyesület 2014. április 26-27-i hétvégén egyedülálló kiállítást, vásárt szervez „Minden, ami LÓ” címmel. Célja festményen, grafikán, fotón, egyéb képzőművészeti alkotásokon megjeleníteni, interaktív foglalkoztatások révén összekötni a lovak világát és az érdeklődő közönséget. Helyszíne a Csobánkai Lovarda, ami különleges lehetőséget biztosít a művek bemutatására adottságainak köszönhetően.

Németh A 2

Németh A 1.

  A kiállítás védnöke: Balogh Gábor a Diáksport Szövetség elnöke, olimpikon, világ- és Európa bajnok öttusázó. Jelenlétével megtisztel minket dr. Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok, a lólengés világklasszisa, Winkler Sándor Józsefné Csobánka polgármestere, valamint Szotyori Nagy Kristóf a Díjugrató Szakág elnöke Partnereink: Magyar Lovas Szövetség Díjugrató Szakág, lovasok.hu, IRMÁk Nonprofit kft., Csobánka Önkormányzata

A kiállítás ad teret a Szent László Király Lovas Egyesület által kiírt rajzpályázat eredményhirdetésének is, melynek zsűrijét Kőfaragó József festőművész vezeti. Több neves kiállítás anyagát ötvözi a mostani, nagyszámú képzőművészeti alkotást tekinthetnek meg a látogatók, sokféle művész szemén keresztül figyelhetik meg, hogy tükröződik a lovak világa a különböző műalkotásokban.

A kiállítók között köszönthetjük többek között Baranyai Márta, Bernhardt Mária, Gerendély Ágnes, Markovics Gábor, Urbán Gábor, Z. Szabó Zoltán festőművészeket, Barkóczi József, Buruncz Anikó, Németh András, Lunczer Anikó, Darnotzy Ferenc képzőművészeket, Pálinkás Anna, Gyükér Zsófia grafikusokat, Somogyi György fotóművészt, több sportfotóst… és a kör egyre tágul. Szerencsére a lovarda is képes egyre nagyobbra tárni kapuit és helyet adni a „művészet és a valóság találkozásának”.

A kiállítás ideje alatt interaktív foglalkozások is várják az érdeklődőket. Próbára tehetik rajztudásuk, festményeket készíthetnek, megcsodálhatják miként születik meg egy-egy mű a helyszínen alkotó művészek kezei alatt, lovagolhatnak, betekinthetnek a lovarda életébe, testközelből élhetik át mind a művészetet, mind a valóságot. A programra a belépő ingyenes, de lehetőség lesz támogatói jegyek vásárlására, amelyek külön sorsoláson vesznek részt, ahol képzőművészeti alkotásokat sorsolunk ki. Szeretettel várunk mindenkit a rendezvényen!

———————————————–