Lovasoktatás

A lovakkal való barátkozást már a legkisebbek is elkezdhetik, de a lovaglás, a lovak közelében eltöltött idő minden korosztálynak sok örömöt, élményt ad. A fiatalos és családias társaságunkban eltöltött alkalmak, a jó hangulatú lovaglások, bizonyosan kellemes kikapcsolódást jelentenek mindenki számára, akik még csak most ismerkednek ezzel a világgal egészen azokig, akik már versenyszerűen űzik a lovas sportot.

Célunk, hogy minden érdeklődőt megismertessünk a lovaglás szépségeivel. Ló és lovas kapcsolatát kölcsönös figyelemre épülő magatartás jellemezze. Ez alapvető feltétele annak, hogy lovaink továbbra is készségesen együttműködő, barátságos társak maradjanak.

Folyamatosan nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságra, minden lovasunk számára kötelező a fejvédő, kobak viselése és a lovaglópálca lovaglás közben. Kezdők számára ezt biztosítjuk, később javasolt saját felszerelés beszerzése.

Lovasaink a lovagláson túl elsajátítják a lovak előkészítését lovaglás előtt és ellátásukat lovaglás után.

 

Futószáron lovaglás a kezdő lovasok részére

A lovaglás tanulásának első lépését, a futószáras oktatást 7 éves kortól ajánljuk, mivel a lovagláshoz elengedhetetlen a megfelelő fizikai és szellemi fejlettség, a figyelem és önfegyelem. A 7 év alatti gyerekeknek póni lovaglást, illetve nagy lovon sétálást, tornázást, továbbá a lóval, mozgással való ismerkedést ajánljuk, az itt töltött idő kellemes eltöltésével.

Tapasztalataink szerint általában 8-10 alkalom elegendő ahhoz, hogy a lovas a legalapvetőbb tudást elsajátítsa, mellyel a lovon lépésben, és ügetésben, önállóan, biztonsággal lovagoljon.

 

Futószáron lovaglás egy alkalom – 25 perc:
hétköznap:                                   5.000,-
hétvégén és ünnepnapokon:       6.000,-

Időpont egyeztetés alapján:
Hétköznap: 08°° – 19°°
Hétvégén:   08°° – 12°°

 

Osztálylovaglás

Az osztálylovaglás a lovas pályán történik, 3-8 fős csoportokban.
Ezen a szinten már mindenki önállóan lovagolja a lovat, az oktató utasításának megfelelően, különböző haladó gyakorlatokkal. Ezek fejlesztik a magabiztos lovaglást, a lovas befolyását a lóra. Színessé teszi ló és lovas számára a feladatokat, előkészíti a következő szintet, a mindenki számára legvonzóbb módját a lovaglásnak, a terep lovaglást és az ugratást.

A csoportos lovaglás igazán élvezetes, maradandó élmény mindenki számára. Ez a folyamatos fejlődés alapja, aminek során kialakul az egymás iránti felelősségtudat valamint a fegyelmezett magatartás lóval és lovas társsal szemben egyaránt.

Az osztálylovaglás során is kiemelt az oktató felelőssége és jelentőssége, ezért nagy figyelmet fektetünk oktatóink szaktudására és pedagógiai képzettségére.

Egy lovardai óra – 50 perc:
hétköznap:                                                          6.000,-
hétvégén és ünnepnapokon:                              7.000,-

OSZTÁLY bérlet – 8 alkalom 50 perces osztálylovaglásra vonatkozik és 35 napig érvényes:
hétköznapi, ill. hétköznapi és hétvégi felhasználás esetén:        43.000,-
hétvégi és ünnepnapi osztályok esetén:                                      50.000,-

Időpont egyeztetés alapján:
Hétköznap: 08°° – 19°°
Hétvégén:   08°° – 12°°

 

 

 

 

Tereplovaglás

A Budai és Pilis hegység találkozása nyújtotta erdős, mezős, dombos környezet kiváló lehetőséget biztosít mindazon haladó lovasok számára, akik biztonságosan, jól lovagolnak, hogy a gondokat maguk mögött hagyva kedvenc lovukkal terepen lovagoljanak.

A tereplovaglás minimum 2 óra időtartamú oktató kíséretével, de igény szerint fél, vagy több napos túralovaglásra is van lehetőség. Sokak számára talán ez a lovaglás legélvezetesebb része, amikor erdőkben sétálva, vagy mezőkön át vágtáznak, társaságban vagy egyedül élvezik a természet nyugalmát, szépségét. Kis szerencsével a környékben vadon élő őzekkel, nyulakkal, fácánokkal is találkozhatnak a terep során.

Tereplovaglás egy alkalom:

~110 perc: 12 000 Ft
Időpont egyeztetés alapján.