Szolgáltatásaink

Fejlesztő lovaglás

Célunk, hogy a lovaglást azon lovasok és lószerető embertársaink számára is elérhetővé tegyük, akik bármilyen módon segítségre szorulnak, ezért fejlesztő jellegű lovasoktatásra is lehetőséget biztosítunk.

A hippoterápia görög szó, jelentése lóval végzett gyógyítás. Az 1970-es évektől fejlődött a modern gyógypedagógia ágává.

A lovasterápia a ló, a lovaglás és a lóval való foglalkozás kedvező hatásait használja fel gyógyításra. Ezek a neuromotoros, szenzomotoros és pszichomotoros hatások, melyek egyidejűleg képesek hatni az idegrendszerre, a fizikumra, az érzékszervekre és a pszichére is.

Egyik fő ága a neurofiziológiai gyógytornakezelés melynél a mozgási, tartási és egyensúlyi zavarok javíthatók és fejleszthetők, a ló mozgásának segítségével.

A másik lovasterápia a pedagógiai, pszichológiai célzatú lovasfoglalkozás, a gyógypedagógiai lovaglás.
A lovagláson túl a lovak gondozásával, ápolásával fejleszthetők a szociális érzékek. Sajátos nevelési igényű gyermekeknél és felnőtteknél a tanulási, kommunikációs, viselkedési és pszichés zavarok hatásosan kezelhetők.

Mindenki számára szeretettel ajánljuk a lovas foglalkozásnak ezt a módját, aki úgy érzi, hogy valamely részképessége hiányos, fejlesztésre szorul, esetleg a lovak révén tovább érzékenyíthető. 

Fejlesztő lovaglás foglalkozások időpont egyeztetéssel:

Hétköznap: 08 – 19
Hétvégén:   08 – 12

Egy alkalom: 20 perc – 4000 Ft

Lovas oktatás

A lovakkal való barátkozást már a legkisebbek is elkezdhetik, de a lovaglás, a lovak közelében eltöltött idő minden korosztálynak sok örömöt, élményt ad. A fiatalos és családias társaságunkban eltöltött alkalmak, a jó hangulatú lovaglások, bizonyosan kellemes kikapcsolódást jelentenek mindenki számára, akik még csak most ismerkednek ezzel a világgal egészen azokig, akik már versenyszerűen űzik a lovas sportot.

Célunk, hogy minden érdeklődőt megismertessünk a lovaglás szépségeivel. Ló és lovas kapcsolatát kölcsönös figyelemre épülő magatartás jellemezze. Ez alapvető feltétele annak, hogy lovaink továbbra is készségesen együttműködő, barátságos társak maradjanak.

Folyamatosan nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságra, minden lovasunk számára kötelező a fejvédő, kobak viselése és a lovaglópálca lovaglás közben. Kezdők számára ezt biztosítjuk, később javasolt saját felszerelés beszerzése.

Lovasaink a lovagláson túl elsajátítják a lovak előkészítését lovaglás előtt és ellátásukat lovaglás után.

 

Futószáron lovaglás a kezdő lovasok részére

A lovaglás tanulásának első lépését, a futószáras oktatást 7 éves kortól ajánljuk, mivel a lovagláshoz elengedhetetlen a megfelelő fizikai és szellemi fejlettség, a figyelem és önfegyelem. A 7 év alatti gyerekeknek póni lovaglást, illetve nagy lovon sétálást, tornázást, továbbá a lóval, mozgással való ismerkedést ajánljuk, az itt töltött idő kellemes eltöltésével.

Tapasztalataink szerint általában 8-10 alkalom elegendő ahhoz, hogy a lovas a legalapvetőbb tudást elsajátítsa, mellyel a lovon lépésben, és ügetésben, önállóan, biztonsággal lovagoljon.

Futószáron lovaglás egy alkalom – 25 perc:
hétköznap:                                   8.000,-
hétvégén és ünnepnapokon:       9.000,-

Időpont egyeztetés alapján:
Hétköznap: 08°° – 19°°
Hétvégén:   08°° – 12°°

Osztálylovaglás

Az osztálylovaglás a lovas pályán történik, 3-8 fős csoportokban.
Ezen a szinten már mindenki önállóan lovagolja a lovat, az oktató utasításának megfelelően, különböző haladó gyakorlatokkal. Ezek fejlesztik a magabiztos lovaglást, a lovas befolyását a lóra. Színessé teszi ló és lovas számára a feladatokat, előkészíti a következő szintet, a mindenki számára legvonzóbb módját a lovaglásnak, a terep lovaglást és az ugratást.

A csoportos lovaglás igazán élvezetes, maradandó élmény mindenki számára. Ez a folyamatos fejlődés alapja, aminek során kialakul az egymás iránti felelősségtudat valamint a fegyelmezett magatartás lóval és lovas társsal szemben egyaránt.

Az osztálylovaglás során is kiemelt az oktató felelőssége és jelentőssége, ezért nagy figyelmet fektetünk oktatóink szaktudására és pedagógiai képzettségére.

Egy lovardai óra – 50 perc:
hétköznap:                                                            9.000,-
hétvégén és ünnepnapokon:                              10.000,-

OSZTÁLY bérlet – 8 alkalom 50 perces osztálylovaglásra vonatkozik és 35 napig érvényes:
hétköznapi, ill. hétköznapi és hétvégi felhasználás esetén:         65.000,-
hétvégi és ünnepnapi osztályok esetén:                                      72.000,-

Időpont egyeztetés alapján:
Hétköznap: 08°° – 19°°
Hétvégén:   08°° – 12°°

Tereplovaglás

A Budai és Pilis hegység találkozása nyújtotta erdős, mezős, dombos környezet kiváló lehetőséget biztosít mindazon haladó lovasok számára, akik biztonságosan, jól lovagolnak, hogy a gondokat maguk mögött hagyva kedvenc lovukkal terepen lovagoljanak.

A tereplovaglás minimum 2 óra időtartamú oktató kíséretével, de igény szerint fél, vagy több napos túralovaglásra is van lehetőség. Sokak számára talán ez a lovaglás legélvezetesebb része, amikor erdőkben sétálva, vagy mezőkön át vágtáznak, társaságban vagy egyedül élvezik a természet nyugalmát, szépségét. Kis szerencsével a környékben vadon élő őzekkel, nyulakkal, fácánokkal is találkozhatnak a terep során.

Tereplovaglás egy alkalom:

~110 perc: 16.000 Ft
Időpont egyeztetés alapján.

Lovas táborok

Nyári lovastáborok 2022

Nyári lovastáborainkba szeretettel várunk mindenkit, aki szereti a lovakat, a természetet és a vidám programokat!

Táborok időpontja:

  • 2022. június 20.-24.
  • 2022. június 27.-július 1.
  • 2022.  július 11.-15.
  • 2022. augusztus 22.-26.

Napközis lovastáboraink napi kétszeri lovaglással, meleg ebéddel, elméleti oktatással, kézműves foglalkozással, strand vagy medence lehetőséggel várják a gyerekeket 8 éves kortól.
Jelentkezni személyesen, 10.000 Ft foglalóval lehetséges.

A tábor díja: 65.000 Ft.

A tábor naponta 09- 17-ig tart.

Várunk Titeket sok szeretettel!

Érdeklődni lehet: info@csobankailovarda.hu vagy a 06-30-721-0674-es telefonszámon, ill. személyesen a lovardában.

 

Sport, versenyzés

Saját lóval rendelkezők számára igény szerint vállaljuk a ló és lovas felkészítését, rajtengedély vizsgára, díjlovagló és díjugrató versenyre.

Saját lóval nem rendelkezők számára korlátozott lehetőség van a felkészítésre, de jelenleg versenyre lovat biztosítani nem tudunk.

Évente több alkalommal rendezünk házi versenyeket, ahol a nálunk lovaglók, lovagolni vágyók, családtagok, ismerősök közösen versenyezhetnek.

Lovasok, és nem lovasok egyaránt összemérhetik tudásukat, ügyességüket játékos vetélkedők alkalmával.

Rendezvények

Születésnap, program és rendezvények

 

boldog szülinapot

Különleges születésnapra vágyik gyermeke? Szeretne egy felejthetetlen zsúrt? Legyen benne friss levegő, önfeledt szórakozás, mozgás, vidámság és valódi élmények?             Szuper lenne, ha a meghívott vendégek is lóra pattanhatnának? Ha királyok és királynők, lovagok és udvarhölgyek lehetnének pár órára?

Akkor a megoldás: SZÜLETÉSNAP A LOVARDÁBAN.

 

 

 

DIGITAL CAMERA Szülinap DIGITAL CAMERA DIGITAL CAMERA              

 

 

 

 

Lehet persze névnapi összejövetel is, vagy bármilyen más alkalom –  mi ideális helyszínt kínálunk hozzá lovaglással, csodálatos környezettel, a lovak közelségével….

További részletek megegyezés szerint.

 

  nyitóbuli 103 lovas-parti nyitóbuli 115 nyitóbuli 097  

       

 

 

 

 

A lovarda kiváló helyszínül szolgálhat továbbá családi, csoportos, óvodai, iskolai kirándulásokhoz, rendezvényekhez. A lovaglás mellett rengeteg kiváló programlehetőséget rejt a lovarda és környéke – a fajátszótér, focipálya, a lovardán átfutó patak, a szomszédos erdő és mező.

Mindenkit szeretettel várunk!

 

2013. máj 125 nyitóbuli 125 _MG_0390_cut nyitóbuli 064

Látogass el lovardánkba

Új vendégeink számára első alkalommal INGYEN LOVAGLÁS-t ajánlunk (25 perc időtartammal, egy fő részére). Eldöntheti, hogy megéri-e nálunk a lovaglásért fizetni.

Kérjük, hivatkozzon honlapunkra, hogy élhessen ezzel a lehetőséggel!

A linkre kattintva küldjön egy e-mailt erről.

Időpont egyeztetéshez kérjük mindenképp írja meg nevét, telefonszámát, egyébként nem tudjuk felvenni Önnel a kapcsolatot!  Írjon, találkozzunk minél hamarabb!

Oktatóink

Ismerkedj meg velünk. Oktatóink több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a lovaglás és a terápiás lovas foglalkoztatások terén.

Csaobánkai Lovarda - Obermayer Ferenc

Lovardavezető

Obermayer Ferenc vagyok, 1975-ben születtem. 1988 óta lovagolok, díjugratásban versenyszerűen. 1994-től Franciaországban, majd egy évvel később Németországban tanultam, dolgoztam. 1997 Pilisvörösváron, 1998-2002 Szentendrén, 2003-tól pedig Csobánkán dolgozom lovardavezetőként, edzőként.

Mindenkit szeretettel várunk, hogy megismertessük a lovaglás szépségével, és tanuljunk egymástól.