Tudnivalók

A lovardában

Hogyan viselkedjünk a lovardában?

A lovarda egész területén megfontoltan kell viselkednünk az ott tartózkodók és a saját érdekünkben. A ló menekülő állat és ezt messzemenőkig szem előtt kell tartanunk… Gondolnunk kell arra, hogy a számunkra teljesen természetes, hirtelen mozdulatok, kiáltások, vagy az autó ajtajának hangos becsapása a lóból ellentétes reakciókat vált ki. Aki lovagol, mindezzel tisztában van és már előre észleli a veszélyforrást, de még így is akadnak meglepetések.

A balesetek megelőzése érdekében kérjük, Ön is segítse munkánkat azzal, hogy KERÜLJE:

  • a hirtelen mozdulatokat a ló közelében;
  • a lovak hátulról való megközelítését;
  • a futást;
  • a kiabálást, zajongást;
  • a váratlan helyről való felbukkanást;
  • a lovasnak szánt instrukciókat az oktatás alatt;
  • pályára, karámba, istállóba lépést az oktató engedélye nélkül;
  • kutyák szabadon eresztését;
  • dohányzást (csak az arra kijelölt helyen szabad).

Kikapcsolódását reméljük, ezúton sikerül még kellemesebbé tenni!

—————————————————————————————————————————————————–

Az osztálylovaglásban előforduló úgynevezett lovardai alakzatok.

 

 

 

Látogass el lovardánkba

Új vendégeink számára első alkalommal INGYEN LOVAGLÁS-t ajánlunk (25 perc időtartammal, egy fő részére). Eldöntheti, hogy megéri-e nálunk a lovaglásért fizetni.

Kérjük, hivatkozzon honlapunkra, hogy élhessen ezzel a lehetőséggel!

A linkre kattintva küldjön egy e-mailt erről.

Időpont egyeztetéshez kérjük mindenképp írja meg nevét, telefonszámát, egyébként nem tudjuk felvenni Önnel a kapcsolatot!  Írjon, találkozzunk minél hamarabb!

Oktatóink

Ismerkedj meg velünk. Oktatóink több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a lovaglás és a terápiás lovas foglalkoztatások terén.

Csaobánkai Lovarda - Obermayer Ferenc

Lovardavezető

Obermayer Ferenc vagyok, 1975-ben születtem. 1988 óta lovagolok, díjugratásban versenyszerűen. 1994-től Franciaországban, majd egy évvel később Németországban tanultam, dolgoztam. 1997 Pilisvörösváron, 1998-2002 Szentendrén, 2003-tól pedig Csobánkán dolgozom lovardavezetőként, edzőként.

Mindenkit szeretettel várunk, hogy megismertessük a lovaglás szépségével, és tanuljunk egymástól.

Lovasoktató

Szentágotay Lili vagyok és 2017 decemberében csatlakoztam a Csobánkai Lovarda oktatói gárdájához. A díjlovaglás és díjugratás mellett a lovas fejlesztő foglalkozások állnak hozzám a legközelebb. Legfőbb célomnak azt tekintem, hogy minél több emberrel szerettessem meg a lovakat és a lovaglást, illetve a lehető legtöbb tudást adjam át a lovagolni vágyóknak. A lovasoktató tevékenységem mellett jelenleg az Eötvös Lóránd Tudományegyetem geográfia szakának másodéves hallgatója vagyok.