Tudnivalók

Első lovaglás

Az első lovardai látogatás előtt rengeteg kérdés merül fel az emberben – szeretne mindent jól csinálni, mindenre felkészülni, tudni, mire számítson. A következőkben igyekeztünk összeszedni a legfontosabb tudnivalókat és teendőket, amik hozzájárulnak ahhoz, hogy még jobban sikerüljön az első alkalom.      

Először is, nagy öröm számunkra, ha ezt az írást olvassa, mert az azt jelenti, hogy ránk talált és lovardánkban szeretne megismerkedni Ön, vagy gyermeke a lovaglással. Mindenkit nagy szeretettel várunk a teljesen kezdőktől a haladókon át a versenyzőkig és igyekszünk minél több emberrel megszerettetni a lovakat és a lovaglást! Jelenleg azonban 85kg feletti lovasokat nem tudunk fogadni.

Mindenek előtt egyeztetnünk kell egy megfelelő időpontot: ez történhet e-mailben, telefonon, vagy személyesen. A honlapon keresztül is lehetőség van egy ingyen alkalomra regisztrálni, ebben az esetben, kérjük, írja meg nevét, elérhetőségét és lehetőség szerint azt is, hogy lovagolt-e már, ill. ha igen, milyen szinten.
Az időpont kéréseknél kérjük, vegye figyelembe lovardánk nyitvatartását! Hétfőnként (a táborokat kivéve) pihenőnapot tartunk, keddtől péntekig reggel 8-tól 19-ig óráig, hétvégén pedig 12 óráig várjuk kedves vendégeinket. Mindenkivel előfordul időnként, hogy betegség, vagy más ok miatt nem tud eljönni lovagolni. Ebben az esetben, kérjük mondja le az időpontot, hogy mi ne várjuk Önt feleslegesen, ill. másnak átadhassuk a lehetőséget.

A következő kérdés a szükséges felszerelés. Erről bővebben honlapunk Tudnivalók – Lovagló ruházatÖltözet menüpontjában tájékozódhat, itt.
Amennyiben nincs lovagló felszerelése, úgy első lovagláshoz kényelmes, pamut szabadidő nadrágra, zárt cipőre és fejvédőre lesz szüksége. Ha nincs lovagló kobakja, úgy kerékpáros sisak is megfelel, vagy a lovarda kobakjai közül választunk egy megfelelőt.  Itt jegyezzük meg, hogy lovardánkban lovagláshoz minden esetben kötelező a kobak viselése!

A ruházaton kívül mire lehet még szükség? Innivalóra, mint minden sporthoz és néhány répára, vagy almára… a lovakhoz. Ez utóbbiakat főleg akkor ajánljuk, ha gyermekkel érkezik – a ló megjutalmazása, etetése a lovas program része lehet, kiváló alkalom a jó kapcsolat kialakítására a ló és a lovas közt.

Sorrendben ugyan nem itt jön, de ide kapcsolódik az is, hogy az óra előtt kb. 10 perccel érdemes megérkezni a lovardába. Így van idő a felszerelés ellenőrzésére, kobak állításra és ami ugyanilyen fontos: ráhangolódni a lovaglásra, megtudni, melyik lóval fog menni, kicsit megfigyelni őt….

Kellemes kikapcsolódást és jó sportolást kívánunk! Várjuk a következő alkalomra is!

Látogass el lovardánkba

Új vendégeink számára első alkalommal INGYEN LOVAGLÁS-t ajánlunk (25 perc időtartammal, egy fő részére). Eldöntheti, hogy megéri-e nálunk a lovaglásért fizetni.

Kérjük, hivatkozzon honlapunkra, hogy élhessen ezzel a lehetőséggel!

A linkre kattintva küldjön egy e-mailt erről.

Időpont egyeztetéshez kérjük mindenképp írja meg nevét, telefonszámát, egyébként nem tudjuk felvenni Önnel a kapcsolatot!  Írjon, találkozzunk minél hamarabb!

Oktatóink

Ismerkedj meg velünk. Oktatóink több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a lovaglás és a terápiás lovas foglalkoztatások terén.

Csaobánkai Lovarda - Obermayer Ferenc

Lovardavezető

Obermayer Ferenc vagyok, 1975-ben születtem. 1988 óta lovagolok, díjugratásban versenyszerűen. 1994-től Franciaországban, majd egy évvel később Németországban tanultam, dolgoztam. 1997 Pilisvörösváron, 1998-2002 Szentendrén, 2003-tól pedig Csobánkán dolgozom lovardavezetőként, edzőként.

Mindenkit szeretettel várunk, hogy megismertessük a lovaglás szépségével, és tanuljunk egymástól.

Lovasoktató

Szentágotay Lili vagyok és 2017 decemberében csatlakoztam a Csobánkai Lovarda oktatói gárdájához. A díjlovaglás és díjugratás mellett a lovas fejlesztő foglalkozások állnak hozzám a legközelebb. Legfőbb célomnak azt tekintem, hogy minél több emberrel szerettessem meg a lovakat és a lovaglást, illetve a lehető legtöbb tudást adjam át a lovagolni vágyóknak. A lovasoktató tevékenységem mellett jelenleg az Eötvös Lóránd Tudományegyetem geográfia szakának másodéves hallgatója vagyok.