Tudnivalók

Első lovaglás

Az első lovardai látogatás előtt rengeteg kérdés merül fel az emberben – szeretne mindent jól csinálni, mindenre felkészülni, tudni, mire számítson. A következőkben igyekeztünk összeszedni a legfontosabb tudnivalókat és teendőket, amik hozzájárulnak ahhoz, hogy még jobban sikerüljön az első alkalom.      

Először is, nagy öröm számunkra, ha ezt az írást olvassa, mert az azt jelenti, hogy ránk talált és lovardánkban szeretne megismerkedni Ön, vagy gyermeke a lovaglással. Mindenkit nagy szeretettel várunk a teljesen kezdőktől a haladókon át a versenyzőkig és igyekszünk minél több emberrel megszerettetni a lovakat és a lovaglást! Jelenleg azonban 85kg feletti lovasokat nem tudunk fogadni.

Mindenek előtt egyeztetnünk kell egy megfelelő időpontot: ez történhet e-mailben, telefonon, vagy személyesen. A honlapon keresztül is lehetőség van egy ingyen alkalomra regisztrálni, ebben az esetben, kérjük, írja meg nevét, elérhetőségét és lehetőség szerint azt is, hogy lovagolt-e már, ill. ha igen, milyen szinten.
Az időpont kéréseknél kérjük, vegye figyelembe lovardánk nyitvatartását! Hétfőnként (a táborokat kivéve) pihenőnapot tartunk, keddtől péntekig reggel 8-tól 19-ig óráig, hétvégén pedig 12 óráig várjuk kedves vendégeinket. Mindenkivel előfordul időnként, hogy betegség, vagy más ok miatt nem tud eljönni lovagolni. Ebben az esetben, kérjük mondja le az időpontot, hogy mi ne várjuk Önt feleslegesen, ill. másnak átadhassuk a lehetőséget.

A következő kérdés a szükséges felszerelés. Erről bővebben honlapunk Tudnivalók – Lovagló ruházatÖltözet menüpontjában tájékozódhat, itt.
Amennyiben nincs lovagló felszerelése, úgy első lovagláshoz kényelmes, pamut szabadidő nadrágra, zárt cipőre és fejvédőre lesz szüksége. Ha nincs lovagló kobakja, úgy kerékpáros sisak is megfelel, vagy a lovarda kobakjai közül választunk egy megfelelőt.  Itt jegyezzük meg, hogy lovardánkban lovagláshoz minden esetben kötelező a kobak viselése!

A ruházaton kívül mire lehet még szükség? Innivalóra, mint minden sporthoz és néhány répára, vagy almára… a lovakhoz. Ez utóbbiakat főleg akkor ajánljuk, ha gyermekkel érkezik – a ló megjutalmazása, etetése a lovas program része lehet, kiváló alkalom a jó kapcsolat kialakítására a ló és a lovas közt.

Sorrendben ugyan nem itt jön, de ide kapcsolódik az is, hogy az óra előtt kb. 10 perccel érdemes megérkezni a lovardába. Így van idő a felszerelés ellenőrzésére, kobak állításra és ami ugyanilyen fontos: ráhangolódni a lovaglásra, megtudni, melyik lóval fog menni, kicsit megfigyelni őt….

Kellemes kikapcsolódást és jó sportolást kívánunk! Várjuk a következő alkalomra is!

Látogass el lovardánkba

Új vendégeink számára első alkalommal INGYEN LOVAGLÁS-t ajánlunk (25 perc időtartammal, egy fő részére). Eldöntheti, hogy megéri-e nálunk a lovaglásért fizetni.

Kérjük, hivatkozzon honlapunkra, hogy élhessen ezzel a lehetőséggel!

A linkre kattintva küldjön egy e-mailt erről.

Időpont egyeztetéshez kérjük mindenképp írja meg nevét, telefonszámát, egyébként nem tudjuk felvenni Önnel a kapcsolatot!  Írjon, találkozzunk minél hamarabb!

Oktatóink

Ismerkedj meg velünk. Oktatóink több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a lovaglás és a terápiás lovas foglalkoztatások terén.

Csaobánkai Lovarda - Obermayer Ferenc

Lovardavezető

Obermayer Ferenc vagyok, 1975-ben születtem. 1988 óta lovagolok, díjugratásban versenyszerűen. 1994-től Franciaországban, majd egy évvel később Németországban tanultam, dolgoztam. 1997 Pilisvörösváron, 1998-2002 Szentendrén, 2003-tól pedig Csobánkán dolgozom lovardavezetőként, edzőként.

Mindenkit szeretettel várunk, hogy megismertessük a lovaglás szépségével, és tanuljunk egymástól.

Lovasoktató

Gável Eszter vagyok, 2003-ban kezdtem lovagolni és 2016 óta hivatásomként is foglalkozok lovakkal. Az évek során rengeteg szakemberhez volt szerencsém, akiktől igyekeztem minden tudást magamba szívni.  Gyermekkorom óta tudtam, hogy ezt szeretném a mindennapokban csinálni és kötelességemnek tartom a megszerzett tudást átadni. 
Főként fiatal lovakkal versenyeztem díjugratásban, valamint nagydíj szintű díjlovas képzést is kaptam 3 éven keresztül. Ebből kifolyólag, mind a két szakág területén otthonosan mozgom. 
Ezután a Testnevelési Egyetem hallgatója lettem, ahol lovassportedző diplomámat szereztem. Az egyetemnek köszönhetően a humán területre is nagyobb betekintést nyertem, ami magasabb szintre emelte a tudásomat. Immár, a tanítványaim érnek el sikereket, akikre mérhetetlenül büszke vagyok a kitartásuk, alázatuk és lóhoz való hozzáállásuk miatt. 
Azt vallom, hogy nem létezik olyan, hogy „nem tudom megcsinálni”. 
„Nincs lehetetlen, csak tehetetlen ember.” /Muhammad Ali/

.

Csobánkai lovarda | Faur Annamária lovasoktató

Lovasoktató

Faur Annamária vagyok. Lovas pályafutásomat 2005-ben kezdtem el, gyermek korom óta tudtam, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. Számos edzőnél, lovardában jártam és aktívan részt vettem a lovak körüli feladatokban, táborok felügyeletében, később lovas oktatatásban.
 
2020-ban OKJ-s bizonyítványra tettem szert Lovassport edző szakirányban.
Fontosnak tartom a lovak körüli feladatok biztonságos elsajátítását, a lovakkal való kommunikáció megértését. Hivatásomnak gondolom , hogy az alapokat a legérthetőbben adjam át a kezdő lovasoknak, a haladók lovasoknak idomító feladatok elsajátításában tudok segíteni.
 
,,Az állatok kiszámíthatatlanok, tehát a mi életünk is kiszámíthatatlan. Kis diadalok és bukások hosszú sorozata, s az embernek igazán szeretnie kell, hogy ne adja fel."
/James Herriot/
Dóbé Anna

Lovasoktató

Dóbé Anna vagyok 23 éves és 2018 óta foglalkozom lovasoktatással, de gyerekkorom óta részt vesznek a lovak az életemben. Saját lovamat is 2018 óta tudhatom magam mellett. Azóta a dijugratás felé szakosodtam, de rettentő fontosnak tartom az idomítás elsajátítását, hisz az mindennek az alapja. Ebben segítek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Hatalmas türelemmel és kitartással állok a lovasok elé, igykeszem a lehető legtöbb féle módon átadni a tudásomat, hogy minden lovassal megtaláljam a közös hangot. Arra törekszem, hogy az edzés jó hangulatban teljen, és a lovas elégedetten, jó kedvel szálljon le a lórol és izgatottan várjon minden edzést, hogy valami újat tanuljon és sajátítson el ezekről a csodás élőlényekről.
Tenk Franciska

Lovasoktató

Sziasztok, Tenk Franciska vagyok, 25 éves és 2 éve dolgozok intenzíven a lovasoktatásban. Előtte az ELTE rekreáció és egészségfejlesztés szakán végeztem, majd 2022-ben a Debreceni Egyetem komplex rehabilitáció szakát fejeztem be. A lovas világgal 7 évesen találkoztam először, kezdetben hobbi szinten, majd a lovak szeretete a munkaban is ide terelt. Díjugratásban versenyeztem régebben, amit 2021-ben újra kezdtem és jelenleg az oktatás terén vagyok jelen. Diplomámat az állatasszisztált terápiákról írtam, melyre a lovardánkban is van lehetőség. Szeretem a mozgást, a szabad levegőt, az állatokat, így itt megtaláltam azt a közeget amiben igazán jól érzem magam.